Do Pattaya dotarłem po 11 godz , czas jakoś szybko upłynął zastanawiałem się czy wybrać Pattaya Beach czy może Pattaya Jomtien Beach , długo się zastanawiałem , wybrałem rozrywkową Pattaya Beach .
Jestem w Pattaya po raz pierwszy i ostatni !! ale dlaczego to potem .
Znalazłem hotel z sieci Sawasdee cena dość drogo 750 Baht /75zł . / ze śniadaniem
Ale jak już pisałem wcześniej to jedna z lepszych sieci jeśli chodzi o cenę bezpieczeństwo i wygodę
W pokoju miałem AC TV WC czysta pościel i śniadanie .
Rzuciłem w kąt plecak i w drogę zwiedzać "raj" dla... no właśnie dla kogo ??
Na początek co mnie zszokowało ?
Czułem się jakbym był gdzieś w Rosji co drugi turysta to Rosjanin wszędzie Tajki do mnie mówią "ja tiebija ljubju " :] itd..
Co chwile odganiałem się od tego aby brali mnie za ruska to że mam większy brzuszek krótsze nóżki i ze moja babcia pochodzi z Rosji to jeszcze nie znaczy że jestem Rosjanin ... ale się wściekałem
Na początek chciałbym naprowadzić niektórych na tory
Pattaya to miasteczko a raczej miasto pełne barów Goo Goo disco ale nie burdeli !!
To nie jest tak jak niektórzy myślą że jest knajpa a tam burdel nie !
W knajpach oczywiście siedzą Tajki zachęcają do wypicia drinka zagrania w bilarda :] oczywiście stołowego :] wszystko jest otwarte widoczne "gołym "okiem z ulicy
Jak już klient bardzo chce się "zabawić " musi zapłacić po pierwsze za to że zabiera koleżankę bo one już dziś tam nie zarobi po drugie sama sobie coś zażyczą a ile ?/ hahhaah ściśle tajne :] no i jeszcze musisz mieć zgodę swojego hotelu na wprowadzenie koleżanki
Ok ..
Wzdłuż plaży rozciąga się ogromna chyba na 2 km alejka palmowa , ładnie to wygląda ale no właśnie ale ....
wieczorem aleja zasłana jest kobiełkami lekkich obyczaii transwestytami i Bóg wie czym jeszcze jest ich tam dosłownie masa !! a klientów , a może raczej ciekawskich jest chyba tyle samo :].
Widziałem np anglika na wózku inwalidzkim sam jeden pomykał alejką potem jakiś brudny Taj sprzedał mu jakieś dragi
Ten tak się na bobmał że nie wózkiem jeździł jak pirat drogowy .
Obok alejki jest "plaża " dla mnie to była profanacja plaży
To co widziałem tak mnie zszokowało że więcej nie stanąłem nawet na ten piasek
Uczestnicy wycieczek z alejek palmowych po prostu sikali na leżaki plażowe które co jakiś czas były na plaży poukładane po 10 szt feeeeeee
A na drugi dzień rano patrze .. idzie rodzinka Rosjan mama tata i dzieci płacą po 100 baht za obsikany leżak nic nie wiedząc siadają ...
....potem wchodzą do wody i tu nie powinienem nic mówić ale muszę !
Powiem krótko woda w naszym Bałtyku to kryształ przy tych ściekach !
W mordę jeża co te ruskie widzą w tej Pattaya , jest tyle pięknych plaż w Tajlandii a te głupki jada tam ja tego nie rozumiem !.
W Pattaya jest oczywiście drogo ! drożej niż u nas w Polsce może nie aż tak ale jednak drożej ,. Jest tam główna ulica Wallking streat zamykana od19 do białego ranka
Knajpa na knajpie disco na disco a co trzecie ma logo po rosyjsku ! feeee gdzie ja jestem !
A wali mnie to idę na disco nie pamiętam nazwy ale na ścianie jest ogromne czerwone auto , wstęp free browar mały 120baht ale w środku czad fajnie masa ludzi , masa Tajek od razu bara bara riki tiki ...:}
Po 2 godzinach idę na drugą disco do tzw Lucyfera upsss ogromna hałas jak diabli muza na żywo ! było fajnie a co dalej .. hhiihihihi sorki cenzurka :]
Uwaga na ?;
Wieczorem na jeden z ulic zszokował mnie pewien niezapomniany do końca życia widok :
Jest chyba 2 w nocy z knajp wychodzą ostatni wielbiciele rozrywek w śród nich i ja :]
patrze a na ulicy idzie sobie małe dziecko chyba dziewczynka na oko jakieś 5 lat .. idzie i tak jakoś dziwnie się zachowuje obija się o białasów głowę na spuszczona w dół nie śmieje się. Myślę sobie co teraz ?
Patrze a za rogiem co jakiś czas zerka kobieta i patrzy na to dziecko to była jego matka !!
Ku.. od razu pomyślałem to najgorsze : ona ta " matka " chce zarobić i sprzedaje na ulicy biednego dzieciaka tym pie.. pedofilom !
Nie mogłem tego wytrzymać i przejść sobie jakby niby nic
Jak to widziałem podszedłem do niej i pytam czy to twoje dziecko dlaczego samo chodzi po ulicy o tej godzinie że zaraz zawołam Police Tourist
Kochani żebyście widzieli co ona zrobiła !
tak się zlękła że podbiegła do malca zabrała go i spierd... aż kurz się unosił !
Ale do dziś mam wyrzuty że jednak nie zawołałem tej Policji !! chociaż różnie mogłoby się zemną skończyć !
Dlatego omijacie Pattaya tam naprawdę szkoda marnować cenny czas ! Mnie już tu nigdy nie zobaczą !.
Jak już bardzo chcecie się zabawić i wykąpać w morzu to jednak wybierzcie się na Phuket choć i ten ma pewne zastrzeżenia ale jednak jest dużo ładniej i czyściej. Albo na Ko Chang jakieś 4 godz od Pattaya :]